Ensin ei 2:een vuoteen treenin treeniä.... sitteen 2:t treenit samalla viikolla. Huipakkaa pitää pienellä tuuraajalla, eli Yarralla. Koska viimekertaiset treenit menivät niin hyvin, ajattelin tällä kertaa tehdä suoran jatkumon niistä vaikeuttaen asioita. Mutta mutta, vaikka selvitin asiaa maalimiehille useampaan kertaan (koska kysyttiin MIKSI haluan tehdä niin), sittenkin toinen heistä onnistui menemään väärään paikkaan ekalla kertaa. No, saavutus tuokin sinänsä on:)-. Nyt kun on treenattu eri maalimiesten kanssa, on vähän turhauttavaa, jos joutuu käyttämään paljon aikaa vastaten kysymykseen "miksi?", kun pitäisi riittää selvitys "miten?" Mähän olen vain harrastelija, eihän näissä mun treeneissä välttämättä mitään järkeä ole! Noo, ei tämä nyt niin vakavaa ole, varsinkaan Yarran kohdalla, mutta silti vähän harmittaa, kun ohjeista menee jokin olennainen osa ohi.

Eli tarkoitukseni oli laitatuttaa 2 siirtyvää maalimiestä siten, että ekalla kertaa kumpikin on etukulmasta noin 10-15 m, kuitenkin siis viidessäkympissä. Ekoilta haen pois ja tullaan laatikkona pois. Uusi lähetys alueelle vähän tarkistetun alueen jälkeen. Näin, vaikka maalimies on siirtynyt takakulmaan. Eli laatikkotyöskentelyä, tai ainakin tavoite siinä. Muistaakseni Morriksen aikoihin kun treenattiin, se "etukulma-maalimies" ei ollut aina ihan tarkalleen etukulmassa, vaan käytettiin myös näitä vähän alueelle päin sijoitettuja. Niin tai näin: treeni meni suunnilleen näin; 1. maalimies oli just siellä missä pitikin (oikea puoli) ja Yarra teki hienon laatikon. Haukut noin 20 ja hain koiran. Maalimies lähti etenemään takakulmaan eli noin 70-80 metriä. Toin Yarran laatikkona takaisin keskilinjalle, eli "tarkastimme" osan tuosta alueesta. Sitten vasemmalle, koira eteni melkein etukulmaan ja kaarsi sitten alueelle. Luulin sen menevän (oikaisevan) piilolle, mutta koska maalimies olikin siellä etukulmassa, Yarra ei edennyt niin pitkälle, että olisi saanut hajun. Teki pienen tarkistuskierroksen takarajalla eteenpäin ja palasi sitten etukulmaan ja haukut ja hain pois. Mulla itellä ei välähtänyt tässä kohtaa tehdä suurempaa laatikkoa, joten tarkastamatonta aluetta jäi aika paljon.

Sitten taas oikealle puolelle -> Yarra juoksee hyvin ja suoraan 50:een metriin. Ihan tarkasti en näe, tekeekö yhtään takatyöskentelyä, mutta löytää kyllä nopeasti ja tulee maalimiehelle vähän takaa koukaten. Hyvät haukut ja maalimies tuo keskilinjalle. Sitten sinne vasemmalle, missä on sitä tarkastamatonta paljon. Yarra lähtee (toisella lähetyksellä, eka jää lyhyeksi) kuitenkin sinnikkäästi takarajalle asti ja käy sitten (takatyöskentelynä) katsomassa sen pätkän, joka mun SUUNNITELMAN mukaan olisi jo pitänyt olla tarkistettu. Sitten se kääntyy ja etenee takarajaa ihan maalimiehen lähelle. Jostakin syystä nenä ei ole kunnolla auki ja Yarra juoksee läheltä ohi. Käy sitten koukkaamassa takalinjan ulkopuolella ne alueet, missä maalimies oli käynyt (satuin näkemään...) ennen kuin löysi piilonmerkin. Palaili siitä sitten lähelle keskilinjaa ja kutsuin luo. Uuden lähetyksen tein ihan kohdalta ja sitten tuli löytö ja hyvät haukut vielä jaksoi kaiken juoksemisen päälle.

Aika paljon vaikeutusta tuli nyt edellisiin treeneihin. Selvää on, että seuraavat mahdolliset treenit ovat helpompia. Mutta ihan tyytyväinen Yarran työskentelyyn olen, se on aikamoisen pätevä vähälläkin treenillä!

Mulle on aika "outoa", että kaikki piilotkin merkataan ja kaikkien olisi käytettävä samoja piiloja. Ei ne koirat ennenkään ole menneet pilalle siitä, että piilon paikka on vaihdellut. Rajoittaa suunnittelua, jos on kovin kaavamaista. Tapoja on niin monia, kai tähänkin on sitten vain sopeuduttava, jos meinaa treenata.