Joulunaikaan on ylimääräistä luppoaikaa, joten on mukava, kun pääsee välillä tekemään jotakin järkevääkin - kuten treenaamaanJ . Suuntasin Yellon kanssa vapaaharjoitteluun, kuinkas muuten. Tehtiin 3 eri vuoroa, joten aika paljon tuli treenattua. Mutta sitähän varten olimme Hämeenkyröön ajaneet!

Ensimmäisellä suoritusvuorolla aloitimme puomilta. Tehtiin jokusia toistoja. "Koske"-käskyn testausta, kuinka hyvin Yello alkaa hahmottaa sitä. Ihan ok, mutta toistomäärähän ei vielä riitä mihinkään. Jatketaan, jatketaan.... Tästä siirryimme muutaman esteen putkenohitus-harjoitukseen (sisälsi u-käännöksen hypyillä). Tai ei sitä koko putkea ohitettu, vaan mentiin kauempaan päähän. Muuten hyvät suoritukset, vain kerran Yello juoksi väärään päähän. Se oli kyllä tyystin mun vika, kun olin asettanut sen lähtöön ihan suoraan kohden sitä väärää päätä.... Vielä toinen lyhyt harjoitus ennen taukoa. Tässä oli sama aloitus -> putkenohitus, mutta jatkettiin putken jälkeen suoraan 2 hyppyä ja uusi putkenpään ohitus (helppo). Ei ongelmia. Vielä A-estettä ennen taukoa.

Toinen kierros aloitettiin keinulla, joka meni tänään huomattavasti paremmin kuin viimeksi. Nopeutta oli riittävästi (sen verran, kun tällä hetkellä toivonkin siihen nopeutta) ja itse suorituskin suht varma. Tästä jatkettiin pieneen ratatreeniin. Siinä mentiin ensin 2 hyppyä suoraan, veto putkeen oikealle, sieltä takaisinpäin -> u-käännös hypyillä ja koira uudestaan putkeen -> hyppy ja kepeille (suora lähestymiskulma, kepit linjasta hivenen oikealla). Tuossa u-käännöksessä takaisin putkeen saikin miettiä, miten sai koiran kääntymään ekalla u-käännöshypyllä. Sitä kaarta meinasi pukata.. mutta kun vekitin putkesta koiralle linjaa ennen hyppyä, saatiin se kaarikin huomattavasti pienemmäksi. Ja muuten keppien sisäänmenoon virhe! Ja ihan "lapsellisen" helppo sisäänsyöttö. Ehkäpä ollaan treenattu vaan niitä vaikeita, niin helpot ei sitten onnistu.... Lopuksi vähän pöytä-treeniä. Onnistui ja ei onnistunut. Mokomakin turhake!

Kolmas suoritusvuoro oli lyhyt. Ensin puomille muutama toisto. Sitten vielä keppejä. Suljettua kulmaa, ensin yksittäin, sitten lisäsin hypyn. Aika vaikeita ja kaikki onnistuivat. Sitten hyppy +  avokulma. Kauniiksi lopuksi, viimeiseksi kepeille SUORA lähestyminen vauhdista; putki -> hyppy -> pujottelu. Oli ihan pakko. Ei virhettä.