Seinäjoki 6.12.06

Seinäjoelta 2 nollavoittoa!

Yarra ja Trulli kisaamassa. Molemmille agility- & hyppykisa.

Agilityradat:

Yarra tuli, näki ja voitti kaikki esteet ja vaikeat kohdat; nollavoitto agiliitoradalla maistui todella makealle! Alussa suoraa; hyppy-okseri-hyppy-pujottelu. Ei olla muuten koskaan sellaista taidettu treenata. Hallitsin itseni ja sain sopivan jarrutuksen pujotteluun ja puhtaasti meni. Sitten oltiinkin jo radan haastavimmassa kohdassa. Ohjauskuvioksi valitsin vastaanottovalssin muurille, josta työnsin koiran putkeen. Näin A-este jäi minun taakseni, joka oli muurilta kovastikin tyrkyllä. Puhtaasti edelleen! Lopussa ei onneksi ollut sitten liian  vaikeita paikkoja, joten kieli keskellä suuta (jännittäen) maaliin. Oma jännitykseni kyllä ratasuorituksessa hieman hämmentää koiraa, toivottavasti pääsen epävarmuudestani pian eroon! 44 starttaajaa maxeissa ja nollia tuli vaivaiset 2, hylkyjä tais tulla 24 !?!

Trullin kanssa eka startti kakkosissa. Rata oli teknisesti vaikea ja tärppejä sen verran paljon, että odotukset olivat tosi matalalla. Suoritusvuoromme oli toisena. Ohjasin aivan kipsissä. Alun karikkojen jälkeen loppu oli hieman helpompaa, mutta maalissa en ollut millään uskoa, että meille ei tullut ratavirheitä. Koko luokan ajan sai jännittää, että tullaanko takaa ohi ja lujaa."Tykit" sortuivat virheisiin, joten meidän aikamme piti loppuun asti, toinen nolla tuli, mutta se oli hitaampi. Hyvä Trulli!

Hyppikset:

Yarran suoritus oli ihana. Se totteli tosi hyvin ohjausta. Radalla mentiin valssia valssin perään. Pari kohtaa jätin valssaamatta, koska halusin testailla työntöä. Ja nekin puhtaasti! Valitettavasti minä itse aiheutin toka vikalle esteelle eli muurille kiellon. Se nolla oli niin lähellä.

Trullin hyppis olikin sitten sellainen ihme vääntö, että en oikein tajunnut, kuinka koiraa olisi pitänyt viedä. Epävarmuutta ohjaussuunnitelmassa. Rata oli haastetta täynnä ja meillä liian vähän yhteisiä treenejä takana, jotta olisin pystynyt ratkaisemaan pulmakohdat. Ja tällä radalla se näkyi. Alussa tuli jo ylimääräisiä kurveja, kun ohjaus ei ollu tarpeeksi selkeää. 2 virhettä, pujotteluun syöttö+ viimeisen hypyn kierto. Se vähän "lohduttaa", että ilman virheitäkään emme varmaan olisi ehtineet ihanneaikaan. Nyt tuleekin Trullille hieman kisataukoa, kun ei sopivia kisoja ole pariin kuukauteen. Ehdimme sopivasti treenata.

Mutta Yarra on sitten ensi kuussa  taas baanalla....

------------------------------------------------------------------------------------------------ 

Tampere 12.11.06

12 starttia ja hullun paperit..vaan ei suotta!

Huh, huh, ei tälläista viikonloppua ole vielä ollutkaan..... eikä kovin äkkiä tulekaan:) Eilen Turussa 6 agilitystarttia, tänään Tampereella toiset 6. Jos voisi hieman sanoa, että olo on väsynyt (mutta ehdottomasti onnellinen) ja jaloissakin tuntuu! Mutta todistettavasti; minä pystyin siihen! Ja vieläpä lausahdukseni: "ei se laatu, vaan se määrä" tuli onneksi todistettua vääräksi.

Yarra:

Molemmat radat olivat ihan ok, koira kulki taas kuin unelma. Ohjaaja vaan teki niistä tuon ok:n, eikä loistavan. Ekalla radalla este nro 2 oli muuri, jolle annoin tosi ponnettoman käskyn. No, okei, pakko tunnustaa, en tainnut muistaa antaa käskyä ollenkaan..... koira kiersi muurin, kas kummaa:). Hienoa menoa eteenpäin, keinulla pientä paniikkia, kun tuli sivusta, mutta sai juuri ja juuri tasapainon löytymään, eikä siitä virheitä. Sitten päästiin pöydälle, tuolle harvoin tavatulle agi-esteelle, mamma käskyttää pontevana pöytä-hop-vänta. Ja siihen jää koira pojottamaan pöydän viereen. Olisi sitä vänta-käskyä voinut hieman viivästyttää. Kiire on ja kova.... Tokalla radalla sitten sössin pujotteluun viennin ja siitä masentuneena jätin puomin ylösmenon käskyttämättä. Eli 10 ja 10. Hieno saldo, jos oltais oltu tokokisoissa!

Pilvi:

Kaikkensa teki niin ohjaaja kuin koirakin molemmilla radoilla. Puhtaat molemmat, mutta kun se aika ei tänäänkään yksinkertaisesti  riittänyt, vaikka ihanneajat olivat ruhtinaalliset (63 ja 61). Koira on vaarallisen tuhdissa kunnossa ja siksi onkin nyt ainakin 2 kuukautta sivussa agilitytouhuista. Katsotaan sitten myöhemmin uudestaan, saadaanko jalka nousemaan toiseen tahtiin, jos koiralta tippuisi muutama kilo .

Trulli:

Sokerina pohjalla suloinen Trulli-neito. Ekalla radalla koira hieman kyseli tarkempia ohjeita (ilmeisesti ohjaaja oli vähän vielä eilisen päivän ajatuksissa) ja katseli ympärilleen ymmällään parissakin kohdassa. Tuloksena mystinen muurille karkaaminen väärässä  kohdin ja HYL. Eli se pakollinen hylly niitä palkintoja varten! Trullin toka rata oli vuorossa päivän viimeineisenä eli viikonlopun 12. rata. Lähdössä ajattelin, että nyt on vara ottaa varman päälle, koska löysä ihanneaika ei tule tuottamaan Trullille ongelmia ja toisaalta ajattelin sitä, että tästä kun selviän maaliin, muita ratoja ei tarvi enää jaksaa (tänään). Varmisteluksi meni kontaktien ja keppien osalta, eli niihin kulutimme aikaa. Putki-hyppy-kuvioissa painoimme hieman kaasua, ja voilà: nollahan siitä oli tuloksena. Kuullostaa helpolta, mutta osaltaan myös onnea siinä oli. Eli olihan sitä laatuakin tässä viikonlopussa. Lopputuloksissa Trulli sijoittui kolmanneksi, ja nousi tuon nollan myötä siis 2-luokkaan. Jep, väsynyt, mutta todellakin onnellinen!

--------------------------------------------------------------------------

Turku 11.11.2006

Nollahymyä Turussa

Kaksi koiraa, kummallekin 3 rataa. Vaikeuksien kautta voittoon!

Trulli:

Lyhcol Trulli-neitokainen oli nyt sitten ensimmäiset kisastartit ohjastuksessani. "Pohjillahan" Trullilla on 1 nolla oman omistajansa ohjaamana. Ensimmäinen rata meni muuten hyvin, mutta ne kepit, perha**! Unohdin auttaa koiraa (vein kuten veisin Yarraa), ja rata-aikaa käytimmekin ruhtinaallisesti tuon yhden esteen kimpussa:) Muita virheitä tuli yksi, pituudelle kielto, oma moka, kaarsin koiraa jo oikealle kohden putkea, jolloin tuli pituuden poikittain välistä. Toka oli jo lupauksia antava, mutta ne kepit ei vieläkään onnistuneet, karkasi liian aikaisin kohden putkea, sain vielä takaisin tekemään sen viimeisenkin välin, tulos radalta 5 ja vähän aikaa. Kolmas olikin sitten hyppyrata. Helpohko jouheva rata, jonka ongelmakohta oli kepeille vienti. Mutta ei liian paha, päätin, että kaikkeni yritän ja koiraa avitan. Ja niin räpsähti nolla! Upeeta mahtavaa!

Yarra:

Yarran, 1v ja 7 kk ekat kisastartit. Eipä tiennyt, mitä odottaa. Nuori koira ja uusi tilanne kaiken kaikkiaan. Hienosti poika jaksoi ja parhaansa se teki. Mamman mussukka:) Eka rata meni ohjaajan epävarmuuden piikkiin. Muurille melkein aiheutin kiellon, koira hidasti voimakkaasti väärän ohjaukseni mukaan ja joutui hyppäämään nollavauhdista, palasethan siinä tippuivat. Pituudelle myöskin epävarma vienti, johon tulikin kosketus. Muita ratavirheitä ei merkattu, mutta pujottelusta kyllä poistui kurkistamaan numerokylttiä, mutta ilmeisesti ei ohittanut väliä, kun sain aika jouhevasti takaisin. Toka rata, voihan vehnä! Ohjaaja oli jo voittanut ylimääräisen jännityksen ja vei jo paljon rohkeammin. Valitettava nukahdus pujotteluun viennissä kostautui kieltona,  muuten oli puhdas ja hallittu rata, mielestäni päivän paras. Vikalle radalle lähdin jo tyytyväisenä Trullin nollasta, asenteella, että tavoite on jo saavutettu. Mutta jostakin löytyi viimeinen puristus, ja nolla tuli, vaikka se oli kyllä sellainen ns. "kanki-nolla", joten ei mitään opittavaa tästä jälkipolville:) Koira joutui useammassakin kurvissa kyselemään tarkempia ohjeita, mutta näistä ylimääräisistä kurveista huolimatta pysyimme ajan puitteissa.

Yhteenvetoa:

Tuomarin tämän päivän ihanneajat olivat mielestäni ykkösluokkaan kyllä aikasmoisen tiukat (43s-39s-39s). Hyppyradalle varmaankin tuo 39 oli kohdallaan (tulihan maxeissa 10 nollaa), mutta agilityradalla sai kyllä pinkoa mahdottomasti, jos meinasi ehtiä ajan puitteissa maaliin. Mutta kyllähän siinä taas jokuset onnistuivatkin, valitettavasti tällä kertaa me emme:). Mainitsemisen arvoista on, että kumpikaan koira ei tehnyt yhtään kontaktivirhettä, mikä on aina mukavaa.

Tarkemmat tulokset kummankin koiran tulossivuilla.

Ja huomenna taas 6 starttia, tällä kertaa Tampereella, 3 koiraa, kullekin 2 starttia. Eli Pilvikin tulee huomenna mukaan. Saas nähdä kuinka ohjaajan jalka huomenna nousee, vai nouseeko ollenkaan??

---------------------------------------------------------

KISARAPORTIT 2006 poistettu omilta kohdiltaan ja siivottu omaksi kokonaisuudekseen. Vanhempia kirjoituksia (vuodelta 2006) poistettu.