Perjantai-illan ratoksi olimme tällä kertaa agilityn vapaaharjoittelussa. Liitelemään pääsi pääasiassa Yarra, mutta myös Yello kurvasi hetken baanalla.

Yarran aiheena ekalla pätkällä oli ohjausmanööveri nimeltään "saksalainen". Rakensin samantyyppisen kohdan mikä oli tammikuussa Suoknuutin kurssilla. Sen kohdan, mitä Yarra ei ehtinyt mennä, koska se oli loppupuolella rataa. Ja se alkuosa ja keskiosa takelteli sen verran, että aika loppui kesken... No, se siitä, nyt treenattiin samantyyppistä kuviota. Tai ainakin se saksalainen-kohta oli identtinen. Lähtö hypyltä putken pään vierestä toiselle hypylle n. 90 asteen kulmassa, mutta kaukana ekasta ja se putki siinä välissä. Tästä jatkettiin kolmannelle hypylle, joka kierrettiin takaa, ohjaus sylkkäri. Siitä jatko viistosti vasempaan hypylle, joka oli toisen hypyn kanssa tiukassa kulmassa 90 astetta. Hyppy siis ulospäin ja koira lähetettiin kiertämään kulma ulkokautta ohjaajan jäädessä jälkimmäisen viereen saksalaista varten. Sieltä kulmasta kun koira tuli, ohjattiin se huiskaisemalla vastakädellä hyppäämään ja nopea persjättö, seuraavalle hypylle (sama kuin aloitushyppy) koira vasemmalla ja sieltä takaisinpäin ja nyt siihen putkeen. Putki oli loivalla kaarella oikealle, mutta viimeinen hyppy oli putkesta vasemmalle. Tällaisissa käännöksissä Yarralla joskus ei vaikeuksia, vaan ei tänään. Muita vaikeuksia sitten olikin siellä ja täällä:)-. Vein alkua tosi varovaisesti ja koira ei meinannut millään ymmärtää sitä sylkkäri-kohtaa. Kävi jonkunverran käsille, kun aina mentiin uudestaan lähtöön. Kun saatiin se kuosiin, saksalaisessa ilmeni ajoitusongelmia. Siis ohjaaja oli yhtä notkea ja ketterä kuin norsu posliinikaupassa. Ja reaktiot vielä nopeita... (tai sit ei). Muutaman toistoon jälkeen saatiin ohjaajaltakin suht oikea-aikainen huiskaisu ja manööveri tehdyksi! Parit toistot. Lopuksi vielä kokeilin tuohon putken vierushyppyyn takaakiertoa, siinä ei ongelmia esiintynyt.

Tokalla pätkällä (lyhyt) otettiin hypyn kautta u-putki, josta hypylle jaakotus ja siitä kulmahyppyjen kautta A:lle (hyppy vähän tyrkyllä) ja 180 astetta käännös pujotteluun (koira haki itsenäisesti, ohjaajan oikealla puolella). Tehtiin kolmisen toistoa. Muut "rata"osuudet kaikki loistavasti, 2 ekaa jaakotusta huonolla ajoituksella (koira ehti luulla, että hyppy tehdään "normaalisitipäin"), vika kuin vettä vaan... siihen oli pakko lopettaa, kun oli niin hyvä fiilis.

Yellon kanssa oli tänään treeninaiheena 3 hyppyä ja putki. Hypyt viuhkana ja otettiin niin normaalia kääntymistä ja vastaanottovalssia viimeiselle ennen putkea. Itse treeni ei ihan viimeisen päälle hyvin mennyt (tuppasi ohittamaan viuhkan keskimmäistä hyppyä). Mutta ekaksi kerraksi oudoilla esteillä oudossa paikkaa (tai no, on se siellä maneesissa ennenkin sisällä ollut) ja vielä runsaassa (ihmis)häiriössä tehtynä pakko kai olla jonkunverran tyytyväinen. Kevättä odotellessa, sais ryhtyä oikein tosissaan treenaamaan!