Matka kävi iltapäivällä kohden Mutalaa ja agilitytreenejä. Jos olisin tiennyt, että iltameno peruuntuu, olisin kyllä mieluummin mennyt illalla. Huh hellettä!! Mutta helteestä huolimatta yritettiin jälleen treenata, vaikka vaikeaa se on, kun oli niin pirun kuuma.

Rakennettiin ratapätkä, jossa oli kaikki kontaktit ja muutama leikkaus - tai sylkkäripaikka. Kontaktit sujuivat kuin tanssi, mutta parissa muussa kohdassa oli ongelmaa. Eka ongelma oli pujottelun jälkeisessä sylkkäri-hypyssä. Rima nyt ei siis ollenkaan pysynyt ylhäällä. Enkä mielestäni ihan kovin huonosti edes ohjannut, mutta ei se vaan pysynyt, ei. Tähän vaadittiin vähän täsmäiskua, ennen kuin hyppykyky ja -taito palasi. Toinen ongelmakohta oli A:n jälkeinen hyppykuvio. Tultiin 2 hyppyä, joista jälkimmäinen hypättiin poispäin kentän muista esteistä (päädyssä) ja se sijaitsi erittäin lähellä putkea (putkeen mentiin hypyn jälkeen eli hypyltä käännös 180 astetta). Kulmasin Yelloa, jotta saisin sen kierrettyä vasemman kautta kohden putkea. Olisi jotenkin ollut mulle loogisempi vienti näin. Ja putkeen juostiin. Lopuksi kokeilin viedä hypylle niukassa linjassa ja annoin koiran kääntyä oikean kautta sinne putkeen. Tämä oli ehkä aavistuksen pidempi reitti, mutta vauhti pysyi paremmin yllä ja oli paaaaaljon sujuvampi suoritus. Ja kun ei vaatinut kulmaamista, pystyin peittämään putken helposti.

Myös Yarra juoksi tämän radan pariin kertaan. On se vaan edelleen niin ihana ja lutuinen ja symppis ja kääntyy muuten kuin UNELMA. Vähän toista kuin tuo herra Rautakanki.

Lopuksi Yellon kanssa jokusia pujottelukulmia ja kontakteja. Hyvin menee nyt kontakteilla. Mua vaan surettaa, että kuinka kauan. Ohjatuissa treeneissä niitä tehdään jostain syystä tosi vähän. Treenaus niiden suhteen on näiden vapaaharkkojen varassa ja yksin kontakteja ei oikein saa esiin. Joten on aina sen varassa, että saa kaverin avukseen. Ja sitten joka vapaaharkkakerta on uhrattava kontaktitreeneille. Esim. hyppytekniikka ja muuta hyppytreeniä kaipaisimme myös. Yksi vaihtoehto olisi työkiireiden hellitettyä käydä treenaamassa 3 krt viikossa. Huh.