Ke 20.6 Agility ratatreenit Samun johdolla. Ei mikään viimeisen päälle mahdoton rata, mutta ei sitten kasosesti mennyt. Alussa heti oli ongelmapaikka, kun mun suunta ja vauhti vei Yellon koko ajan vasemmalle pujotteluun, kun piti oikealle A:lle. Luulin, että mun pieni työntöohjaus olisi toiminut. Vaan ei toiminut sitten pätkääkään! Raivostuttavasti Yello tuli ohjauksesta läpi kerta toisensa jälkeen. Vasta kun kärjistin leikkaamalla, sitten meni. Putki-puomierottelu olisi onnistunut myös ekalla kerralla, jos vaan olisin luottanut koiraan. Muut kerrat ok. Putki-vaihtoehdossa merkkaus+persjättö edelliselle hypylle toimi aika hienosti. Itsenäiset kepit + läyerointi ongelmitta. Toki tällaisella hektisellä tiukalla radalla mun ohjaus hajoaa koko ajan ja hidastuskäskyistä osa jää pois ja se poikii kaarrotusta. Sekä pienet ajoitusvirheet kostautuvat heti väärällä estevalinnalla, kun esteitä on koko ajan tarjolla - vääriä. Mutta Yello tottelee ja toimii, jos vaan osataan viedä.

Su 24.6 Hakutreenit Pikitiellä, Yellolle 5 ukkoa. Tehtiin (tai yritetttiin tehdä) helppo ja kiva treeni. Näitä treenejä kun ei oikein ole, joten turha pingottaa määräänsä enempää:D. Eli 1+2 ukot ja 3+4 ukot samalla tavalla eli Yellolle näytettiin, kun ukot lähtivät metsään. Sitten käytiin vähän pois ja sitten lähetykset. Suht suoraan tai suorahkoon Yello taisi mennä, en ainakaan joka ukolle joutunut korjaamaan pistoa. Menin kaikille, mutta oli määrä, että Yellon haukuttua reilu 20 sai alkaa palkata, jos haukku hyvää. Viimeinen ukko sitten siirtyvänä neloselta eli samalle puolelle. Täällä Yello haki aika kauan (en nähnyt mitä ja missä, kun maasto oli tiheää), muttta ilmeisesti teki töitä. Haukun alettua loppui pian. Oli mennyt kuulemma epävarmaksi ja siksi maalimies oli alkanut palkata. Just, niinhän se kannattaakin...... auts. Mietin itse siellä metsässä, että olis reagoinut maalimieheen "mörkönä", mutta kotona vasta tajusin, että varmaan reagoi mun ääneen, kun kommentoin jotakin keskilinjalla just ennen haukun alkua ja alussa. Harmillista, kun ei tiedetä, miten haukku olisi kehittynyt. Ensi kerralla tiukemmat ohjeet! Enhän nyt satavarma voi tuosta tulkinnasta olla, mutta melko varma. Mutta eteenpäin sitten taas joskus!

Ma 25.6 Kotipihatokot sateessa. Piti treenata myös kunnon sateessa, kun ei näistä Suomen suven säistä ole varmuutta. Se varmuus tästä ainakin tuli, että sateella on turha odotella supersuorituksia. Eli varmaan enemmän täytyis viittiä kosteessa treenata. Otettiin ainakin liikeestä istumista (seisomiseksi...), kaukoja (ne vähän paremmin osuivat) ja luoksetuloa osissa (siinäkin maahanmeno ei oikein sujunut...).

Ti 26.6 Tokoa A-ryhmä Haavistolla. Oikein onnistuneet treenit! Olin liikkurina, joten ei paikallamakuuta meille. Aloitettiin osittaisella palkattomuussarjalla. Ruutu muuten kisanomaisesti, mutta lopun sivulletulossa pieni nakkipalkka kädestä. Muuten meni jees, mutta ruudun maahanmenoon sekä sivulletuloon tarvittiin kumpaankin 2 käskyä. Tuli sitten vaan mieleen, jotta koskas näitä on viimeksi treenattu?? Hups, joo. Ruudun jälkeen liikkeestä istuminen palkatta kisanomaisesti, se onnistui. En käyttänyt mitään apuja, vihjesanan toki. Tämän setin perään tunnari palkattuna. Kapuloille mennessä pieni haistelu maahan, mutta ei häiritsevä. Hyvä oman merkkaus ja tuontikin ok. Sitten en ole varma järjestyksestä, mutta otettiin kuitenkin metallinoutoa (ei sivulle asti), hyvä nosto. Myös hyppynoutoa, 2 toistoa, ekalla hieman huono nosto, tokalla napakka, just sopiva. Kaukoja, kävin auttamassa läheltä vaikeat vaihdot. Luoksetuloa pätkissä, pysähdykset olisivat voineet olla parempiakin, mutta kohtuullisia kuitenkin. Loppuun tehtiin vielä paikallamakuun alkukäskytys + jättö + paluutreeni. Ei siis kestoa, se meillä yleensä ei ole ongelma, joskus nuo alut ja loput prakaavat.

Ke 27.6 Ratatreenit Sarin johdolla. Rata oli vähän sellainen, ettei se sopinut mun psyykkeelle:D. Eli pelkäsin koiran puolesta, että se teloo itsensä. Rataprofiili salli vauhdin kasvamisen aikamoisiin sfääreihin, ja muutama esteväli oli hirmu tiukka, joten pelko ehkä aiheellinen. Hyvin Yello kuitenkin klaarasi vauhdin hurmasta huolimatta eikä onneksi telonut itseään, huh. Vaan me juututtiin yhteen putkeenvientiin, jossa en saanut koiraa tajuamaan mennä oikeanpuoleisesta aukosta sisään! Vähän samaan tyyliin (ja samat suunnatkin), kun viimeksi Samun treeneissä pujottelu-A taistelu. Ainakin linja piti, linja se on vääräkin linja.