Vaiherikkaan viikon/viikonlopun päätteeksi oli vielä tarjolla ekstratreeniä karsintoihin lähteville alá Kleemola. Oli helppo odottaa kivoja ja haastavia treenejä, koska sellaiset oli takuuvarmasti tarjollaNauru. Tehtiin 2 eri pätkää helteisellä kentällä, tai ei ne mitään "pätkiä" olleet vaan ihan pitkiä ratoja!

Ekalla radalla mulla oli vähän vaikeuksia Yarran kanssa. Tai osittain myös oman ohjauksen kanssa toki. Ite sössin välistävetohypyillä ja yhdellä putkeenviennillä sekä tyhjää kohden pujottelussa. Yarra puolestaan muuttui kovakorvaiseksi puomin ylösmenolla. Sikasikasika. Ravistettava ennen käyttöä! Mietittiin vähän noita ongelmakohtia; välistävedossa ei saa hätiköidä, oma ohjauksen ajoitus kuntoon. Pujottelussa on vain vietävä loppuun asti, jos koira ei osaa itsenäisesti tehdä sinne tyhjää kohden. Jatkotilanteen kannalta olisi ollut edullista, jos koira olisi tehnyt loput itse, mutta tänään se ei onnistunut. Joskus on ja tuota ei ole taittu juuri hiljakkoin edes treenata. Tuo väärään päähän putkeen päästäminen oli kyllä tosi alkeellinen kömmähdys, käännyin hivenen liian aikaisin kohden seuraavaa suuntaa ja koira vaihtoi jo lukitsemansa oikean putkenpään väärään. Ja sinne jatkoon ei olisi ollut edes kiire! Puomi meni sitten osittain koiran piikkiin, mutta oli siinä käskyn ajoituksessakin ongelmia. Lopuksi koko pätkä saatiin menemään ihan jees.

Toisella radalla yritin sitten tsempata ihan tosissani. Kontakteista mentiin A 2 kertaa ja keinu kerran, puomia ei ollenkaan. Ekankin kierroksen sain muuten ihan puhtaasti läpi, vain 2 epätyypillistä virhettä eli 2 rimaa tuli alas. Rimat oli koko treenien ajan 65 sentissä ja varmasti osittain ne tiputukset johtuivat siitä, osin tietysti "ahneesta" ohjauksesta, jossa jätin koiran yksin selviytymään rimasta. Tai tokassa tapauksessa taisin ite olla hieman koiran edessä vastaanottovalssissa. Radalla mentiin takaakiertoja parit ja välistävetokin oli taas ohjelmassa. Kepeille mentiin eteenpäin suuntautuvaan avokulmaan putkesta. Radan keskivaiheilla oli suorasta putkesta tulo 1:n hypyn kautta 180 asteen käännös kohden keinua. Ekalla kierroksella Yarra ampui hypyltä tosi kauas kohden takana häämöttävää toista putkea ennenkuin malttoi kääntyä oikeaan suuntaan. Hirmuinen lehmänkaari siis. Tätä korjattiin voimakkaalla rintamasuunnan käännöksellä vasten koiran etenemissuuntaa sen tullessa suorasta putkesta ulos. Toimi! Ja koko toka kierros toimi ihan sairaan hienosti. Nollarata. Jee ja voittajafiilis maalissa!!!! Näillä mennään sitten karsintoja kohden. Tai keskiviikkona taitaa olla vielä normitreenit. Mutta suurinpiirtein se on tässä näin.

Treenien päätteeksi sain vielä mahdollisuuden treenata Yellon kanssa pikaisesti puomia, jonka alla on putki. Putki oli siis keskikohdan alla, eikä haitannut mitenkään mun liikettäni. Yellon liikettä se ekalla yrityksellä hivenen haittasi, Yello selvästi reagoi katsomalla pitkään alleen: mikäs se siellä ja miten sinne pääsisi?!? Muut toistot sitten jo ok, totesi varmaan, että ei ole lupa mennä pois puomilta.