Tänään oli talvikauden eka kerta, kun pääsimme osallistumaan Yellon kanssa oman ryhmämme ohjattuihin treeneihin. Yello teki 3 eri (pientä) pätkää. Tehtiin tekniikkaa, ei mitään pitkää siis. Rata koostui hypyistä ja putkista, keskimmäisessä oli vielä puomi ja viimeisen päätin pujotteluun, koska se oli sopivasti "tyrkyllä".

Ensimmäisessä vähän käynnistysvaikeuksia, rima taisi tulla 2 krt alas. Hyppyneliössä sain Yellon liikkumaan ihan oikeat esteet, mutta vähän tuli ylimääräisiä kaarroksia. Aikaistamalla ihan jokaista ohjausta niitä saatiin paremmaksi eli pienemmiksi.

Tokaan laadin suunnitelman A (haastavampi ohjaustyyli) ja suunnitelman B (se helpompi). Tehtiin eka jälkimmäinen ja menikin aivan mielettömän hienosti ja taitavasti se! Yello kuunteli tosi hienosti mun hidastuskäskyt ja "hyppää lyhyesti" komennon (no, ehkä siinä auttoi myös se, että seisoin aika lähellä vastaanottamassa hypättävän esteen takana...). Hienosti sujui myös radan päättävä puomi. Sitten suunnitelman A kimppuun.... ja siihen takanaleikkaukseenhan hyppyneliössä se kasahti, mitä olinkin pitänyt haastavana. Tätä treenataan heti seuraavissa vapaaharkoissa (jos satun muistamaan). Siihen yriteltiin muutamia toistoja, mutta vasta helpotettu versio pelitti.

Lopuksi vielä helpohko pätkä. Oikeastaan vaikein kohta oli hypyt putken edessä. Ei Yello putkeen (yleensä) mene ilman ohjausta/lupaa, mutta se pe*hana tekee sitä kaarrostaan. No, okei, kelpie irtoaa kyllä oli putkia näkösällä tai ei:)-. Ei taidettu ihan ideaalilinjaa hypyille löytää, mutta ei haittaa. Kouluttaja huomioi, että Yellolle kannattaisi opettaa myös koottu hyppääminen.