Osallistuimme Yellon kanssa 1-luokkalaisten ekstratreeneihin Eteläpuiston kentällä. Luvassa oli teknisesti tiukkaa treeniä, ja sitä se olikinKieli ulkona. Ehdimme tehdä 3 eri pätkää, eka 13 estettä, toka 16 ja vika 11 estettä. Varsinkin näissä 2:ssa ekassa pätkässä oli asioita, joita ollaan Yellon kanssa otettu tosi vähän. Eikä juurikaan vielä radan yhteydessä. Näitä oli mm. välistäveto, poispäinkääntö (leikkaus), pitkä vienti esteen ohi ja umpikuolleessa kulmassa ollut mutkaputki. Viimeksimainittu meni tosi hyvin (!), ihan kuin niitä olisi enemmänkin treenattu. On Yello hakenut suoraa putkea, joka on kuolleessa kulmassa, mutta mutkaputkea.... muistan kerran tehdyn. No, se taitaa olla sitä vahvuusaluetta se! Tuo poispäinkääntö tai siis leikkaus hypyllä sujui yllättävän hyvin, kun juuri samantyyppinen epäonnistui viime treenikerralla (+ sitten lauantain kisassa). Välistävedot plääh ja pitkä vienti jep jep...

Eka pätkä alkoi suoralla (hyppy, pituus, keinu, muuri). Menin keinun ylösmenon kohdalle ottamaan koiraa vastaan (koira ohj. vas. puolella). Ylösmeno ok, alasmenossa epävarmuutta. Muurin jälkeen mutkaputken kuolleeseen kulmaan, kuin sinne olis aina menty:). Leikkasin tässä ja yritin jatkohypylle ennen puomia poispäinkääntöä, jotta saisin ylösmenolle suoremman tien. Ei onnistunut ei. Sitten valssilla koira sisäkautta ja tyrkkäsin ylösmenon linjan. Se oli no, ihan jees. Puomilta sitten oli 1 hyppy, jonka jälkeen pitkä vienti 2:n vierekkäisen hypyn jälkimmäiselle. Tässä hätäilin enkä saanut onnistumaan; yritin saada Yelloa irtoamaan. Sieltä sitten vihdoin, kun onnistui, niin u-käännös ja jonkinlaisella persjätöllä ohjauspuolenvaihto ja koira putkeen ja vielä maalisuora ikäänkuin putken takana. Lähettiin korjaamaan suunnitelmaani tuolla mutkaputkella siten, että juoksenkin putken takana koko ajan kohden hyppyä ja nappaan koiran luukulta edelleen vasemalla puolelleni ja hypyltä tuli just se linja puomille, minkä alunalkaen halusinkin. Yarran kanssa en ole tällaisia tehnyt (meillä kun on se "putkikieltopeikko"), niin olen unohtanut, että YELLON kanssa niitä kyllä voi tehdä (ja Yarran kanssa vois kans treenata). Puomin jälkeistä pitkää vientiä tahkottiin jokunen kerta. Kun sain vihdoin onnistumaan, hätiköin sitten seuraavaa hyppyä. Vähän huono fiilis jäi tästä, ja vielä muutaman kerran tippui rimakin. Sitä VIHAAN piruvie. Eikä kuulemma joka kerta saa pysähtyä, jos rima tippuu. Arggh.

Toka pätkä alkoi kinkkisellä välistävetohässäkällä (ja eka hyppy oli vielä hankalasti liian lähellä kivikasaa, joten joutui jättämään koiran totuttua lähemmäksi eka hyppyä). Siinä sitten jouduttiin useampikin kerta peruuttelemaan ja sössimään. En saanut rytmiä onnistumaan kunnolla ja välistävedon jälkeinen puomille vientikin oli aika haastava. Tein ensin "omalla tavallani" peruutellen hypyt ja vaihdoin ohjauspuolen vasta puomin jälkeen. Tehtiin tuo sitten vielä sillä tavalla, että vein puomille toiselta puolelta ohjaten. Tässä tavassa jouduin kiertämään yhtä hyppyä ennen puomia ja tie puomille jäi tosi huonoksi. Mutta tuokin varmasti tulee vielä joskus onnistumaan, kun Yello on varmempi ja kokeneempi. Puomilta jatkettiin hyppy-putki-hyppyjen kautta pujottelun avokulmaan. Tuossa tuli vikalle hypylle ennen pujottelua (kulmasin linjaa) leikkaus ja tavallaan vielä poispäinkääntö. Ekalla kerralla kulmasin liian radikaalisti, mutta sain vielä korjattua, toka yrittämä meni sitten jo aika ideaalisti tämänhetkiselle taitotasollemme. Avokulma JEE! Pujottelussa rankkaa vedätystä, jotta olisin ehtinyt / pystynyt selviytymään jatkona olevasta välistäveto-härdelistä. Vähän tälläkin kertaa hätäilin, eikä rytmi löytynyt. Mutta lopulta saatiin menemään! Siitä vielä jatkettiin parin hypyn ja piilossa olleen putkikulman jälkeen maalihypylle, joka oli vähän kuolleessa kulmassa.

Vika pätkä oli lyhyin ja helpoin kaikista. Siinä oli alussa 2 hyppyä linjassa, mutta tosi viistossa sellaisessa. Tein veto-työntö, mutta ei kelvannut, koska linja oli kuitenkin suora. Koira lähtöön linjan suuntaisesti, ja onnistui, vaikka pelkäsinkin rimojen puolesta. 3:s hyppy poispäin kentältä ja kääntö pussille. Pussi oli tosi kevyt ja mut yllättikin vauhti, millä Yello pussista tuli.... (Ylökkin pussit, varsinkin se musta, on ihan eri painoluokkaa...). Pussista A:lle, jossa eka alastulo meni aika hitaaksi ja epävarmaksi, muut onneksi vähän paremmin. A:lta okseri ja veto oikealle mutkaputkeen (väärin päin menosuuntaan nähden, joten jälleen kuollut sisäänsyöttökulma). Mutkaputken jälkeen enää loppusuora; muuri - keinu - pituus - ja hyppy. Putkeen onnistuin kerran ohjaamaan väärään päähän (rintamasuunta väärin..), mutta muuten haki hienosti oikean pään. Tai haki Yello hienosti sen vääränkinNolostunut.  

Oli kiva päästä treenaamaan vieraalla kentällä ja vierailla esteillä. Aluksi pelkäsin noita vaikeita kuvioita ja varsinkin ekalla pätkällä olin aika hermostunut, mikä valitettavasti vaikutti koiraankin. Jälkimmäiset 2 pätkää otin jo hieman rennommin ja ne menivätkin paremmin. Kontaktit on edelleen epävarmoja, en oikein tiedä, millä saisin sen kriteerin lopullisesti Yellolle selkenemään. Treeniä, treeniä, ainakin.