Yarralla oli tänään 3 agilitystarttia Liedossa ATT:n hienossa hallissa. Hyviä (ja vähän huonompiakin) uutisia on. Hyvää oli se, että kontakteilla ei tänään virheitä tullut. Vähän huonompaa se, että ei se kontaktiasia ihan hallussa vieläkään ole. Mutta mieli alkaa olla jo vähän positiivisempi, ehkä joskus homma saadaan reilaan. Ainakin jollakin tasollaJ .

Eka rata. Ihan kiva rata, joo. Mukava suorastaan, mutta olihan se vähän sellainen luukutus - hallinta - luukutus -hallinta. Eli mentiin suoraan ja sitten tuli jokin tarkka kohta. Este nro 3 oli puomi ja se oli tämän päivän paras puomi-kontakti. Ah, niin ihanasti Yarra kuunteli ja itsekin olin tosi rento. Tehtiin pikainen pysähdys ja sitten lupa jatkaa. Ei mitään parkkeerausta, vaan lyhyesti ja hallitusti. Takakaarteen luukutus meni vielä ok, mutta se hallinta (välistäveto) sitten jo epäonnistuiL . Annoin ponnettoman ennakkovaroituksen "pssst", jota koira ei varmaan edes kuullut. Tuli jälkimmäisen hypyn väärinpäin ja se siitä. Loppurata ei mennyt virheittä, joten turha tuota hyllytystä on jäädä miettimään. Pujottelun jälkeiseen hyppyyn rimanpudotus (hypyn sijainti ohjaajalta hukassa....) ja A:lle kielto; putki oli A:n alla ja vein niin huonosti rimanpudotuksen jälkeen (peräkkäiset esteet), että Yarra ei ollut varma, mihin oli tarkoitus mennä… A:n kontaktilta Yarra otti hienoisen aavistuslähdön (ei paha) ja palautin sen sinne takaisin ja uusinta hallitusti. Tästä oli enää 2 hyppyä maaliin, joten hyvin uskalsi tehdä "kouluttamalla". Tällä radalla ei muuten nollajuhlaa ollut (vaikka oltiin Liedossa!), vain 7 nollaa muistaakseni.

Toka rata. Tämä oli eka rata melkein toisinpäin, vain joitakin estekulmia oli muutettu. Ilmeisesti helpompi näin päin tai sitten porukka oli sisuuntunut (tai herännyt.... eka rataantutustuminen oli klo 8.45, plääh), nollia 15. Yarrallekin nolla, hitain nolla! Tälläkään radalla ei vielä esitetty meidän parasta osaamista, mutta jo parempaan päin. Alussa oli nyt A (este nro 3), putki alla (kaikilla radoilla putki oli A:n alla), mutta ehdin alastuloon loistavasti. Hieno kontakti ja hallinta. A:lta jatkettiin hypyn (+valssi) kautta pujotteluun, jossa meinasi käydä huonosti. Yarra melkein ehti lukita pujottelun vieressä olevan hypyn, mutta sain sen vielä kääntymään viime hetkillä. Sitten tehtiin ihan perussiistiä settiä, kunnes tultiin taas siihen välistävetoon. En ehtinyt vaihtaa ohjauspuolta pussilla, vaan meni säveltämiseksi. Leikkausta ja vetoa ja pyörimistä, onneksi ei kuitenkaan kiellon arvoisesti. Sisulla päätin, että molempia ratoja EN hyllytä samaan kohtaan. Sitten päästiin luukuttamaan taas ja vielä tiukka käännös putkesta puomille. Tässä alastulossa Yarra aavistuksenomaisesti jälleen varasti.... mutta juostuaan ensin alas asti, kaikki 4 tassua osuivat. Vielä viistot maalihypyt ja nolla oli.

Kolmas ja viimeinen. Ihanneaika oli tiukka tälle radalle (ratojen pituudesta ei tietoa, mutta ihanneajat olivat 44-45-40s). Tiesin heti, että mulla on 2 vaihtoehtoa: vetää kontaktit hivenen riskillä ehtien ihanneaikaan tai tehdä "kontaktirata" ehtimättä ihanneaikaan. Ja menettää mahdollisuus tuplanollaan. Tein mielestäni tähän saumaan ainoan oikean päätöksen; kontaktirata! Alun hyppyjen (4 kpl) jälkeen Yarra tuli hivenen huonossa linjassa (kaarta) keinulle. Otin keinullekin nyt hivenen tarkemman ohjauksen alastulon osalta. Hyvin kuunneltiin. Pujottelun vedätys meni nappiin, putkeenmeno sujuva. Putki oli suorassa ja A:n alla, siitä jatkettiin u-käännöshypyille (Yarra irtosi hyvin!). Irtoamisen takia sain hyvän etumatkan A:lle ja sinne kontaktille. Se meni ok (ei ihan yhtä hyvin kuin keskimmäisellä radalla), mutta sitten sekosin sukissani. A:n jälkeen oli 1 hyppy, jonka jälkeen 180 asteen käännös puomille. En ehtinyt kertoa Yarralle mitään kääntymisestä ja se juoksi mielettömän ylimääräisen kaarroksen suorittamatta kuitenkaan yhtään ylimääräistä estettä, onneksi!  Sitten matka jatkui sinne puomille ja alastuloon pienimuotoinen pysäköinti. Kehut ja vielä hyppy - muuri - hyppy. Aika meni "harmittavan vähän" yli (2,06), eli ei se tuplanolla kovin kauas jäänyt. Enpä nyt viitsi spekuloida noita kaarroksia (1 pienempi ja 1 iso), pääasia, että kontaktit olivat hallinnassa tai ainakin melkein hallinnassa. (Se iso kaarros vei kyllä 2 sek, jos ei sitten 3..., huomJ .)