Kesäkö tässä kohta on? Ainakin kelit on taas sellaiset, että ulkona pystyy treenaamaan. Eli suunta Mutalaa kohden, kun sain siihen tilaisuuden. Kävin "varastamassa" eräästä kelpieblogista kääntymistreenin ja lähdin sitä ensin tekemään ja sitten kehittelemään vaikeammaksi.  

Tässä heikkotasoinen kuva:

Se perustreeni on tuo 1-8, ruskealla (no, rusehtavalla) merkattu reitti. Putki on siinä suorana ja lyhyenä. Ajattelin, että siinä olisi tuo 6-7 väli, joka saattaisi mennä pitkäksi. Vaan ei mitään ongelmia, kun pystyin layeroimaan pujottelun ja olemaan putken vieressä käskyttämässä kääntymistä. Helppoa kuin heinänteko talvella:)-.

Sitten kehittelin tuosta pätkästä haastavamman lisäämällä muutaman esteen ja kurvin. Edelleen kääntymistreenissä mentiin. Rata on merkattu vihertävällä, ympyröidyt numerot 1-13 ja putki on siirretty mutkalle. Ja tosiaan esteiden nro 5 ja 8 välissä on vain noin 2 metriä, siinä testataan, hyppääkö tosiaan lyhyesti ja kääntyykö näppärästi?!? Hypyn nro 3 kierrätin oikealta siivekkeen ympäri, kun edelleenkin hain tiukkaa kääntymistä. Yhtä hyvin, jos ei paremminkin, olisi voinut kääntää vasemman kautta putkeen.

2-3-välin tein samalla tavalla kuin viime sunnuntain treeneissä. Lähetin koiran takaakiertoon, liikuin itse sen verran, että "heitin" koiran takaani toiselle ohjauspuolelle. Eli kolmoselle mentiin koira mun vasemmalla ja siitä oikean kautta siivekkeen kierto ja putkeen. Putkella persjättö ja haltuunotto ennen hyppyä (-> hyppää lyhyesti). Yello tekee työtä käskettyä ja laskeutuu heti riman jälkeen. Siitä putkeen ja kepit layeroiden. 8-9-väli on hieman ongelmallinen, ei voi kulmata ennen ysihyppyä, kun siinä on se lähihyppy (5) hieman tiellä. Eli käsketään ysihypyllä hypätä lyhyesti ja kääntyä vasemmalle putkeen. Takaakierto (12) hieman takertelee, ensin en ehdi ja sitten tulee rima. MUTTA: kun saadaan kaikki palikat kokoon ja ajatus pysymään ohjauksessa kasassa, Yello tekee aivan mielettömän hienon ja puhtaan ratakierroksen. Että meni komeasti. Vaikka esteiden kantaminen tuntuu ikävältä, tällaiset kierrokset korvaavat kaikki vaivat ja epämukavuudet. 12 hypyllä näin silmäkulmasta, kuinka Yello nosti vielä hivenen takajalkojaan, jotta ne varmasti tulisivat yli. Ja tulivathan ne.

Puomille tehtiin alussa ja välissä ja lopussa muutama hyvä toisto. Kosketusalustasta on nyt luovuttu (en jaksanut etsiä sen käyttöön tarkempia ohjeita), kun tuntui sekottavan loppujen lopuksi koiraa. Mennään makupala -> makupalan häivytys pois -> ohjaajan häivytys kauemmaksi, myös taaksepäin, siellähän se tuppaa olemaan - takaviistossa.