Tiistai tarkoitti tänäänkin agilityn vapaaharjoittelua Hämeenkyrön ilta/yövuorossa. Mukavaksi asian teki tällä kertaa se, että mukana harjoittelemassa oli 2 miestä ja esteet saatiin kannettua tuossa tuokiossa!! KivakivaJ. Ja esteitä kannettiin vieläpä sieltä raskaimmastakin päästä, eli mukana kaikki kontaktit, jipii! 

Yello aloitti omalla suoritusvuorollaan sitä viime sunnuntai-aamun lähtökuviosta. Eli tehtiin sitä vekkiä 2:n hypyn väliin. Tai siis yritettiin tehdä..... Ensin ei Yellolla oli vaikeuksia totella komentoa... sitten totteli jo niin hyvin (ja tuli aika haipakkaa), että vekistä tuli takaakierto.... miten niin hämäläinen ohjaaja! Äsh, oli aika takkuista, kunnes hammasta purren sain onnistumaan. Putkesta jatkettiin vielä hyppy ja pujottelu helposta sisäänsyöttökulmasta. Lopuksi muutama toisto A-esteellä vauhdin kera. 2:n hypyn tai putken kautta mentiin.

Yarra käytti vain yhden suoritusvuoron, mutta tehtiin aika paljon ja sitäpaitsi tehokkaasti. Arvatenkin teimme taas niitä kontakteja urakalla. Yritin raivota koiralle vauhtia ja hektisyyttä tuntui löytyvänkin. Tuntui nimittäin, että ajoittain mentiin aika lujaa! Tehtiin samaa aloitusta (tai siirsin sitä putkea hieman eri kulmaan) kuin Yellolle, mutta ohjaustyyli oli eri. En mennyt kakkoshypyn taakse, vaan ykkösen ja kakkosen väliin, lähelle kakkosta. Kun koira lähti tulemaan, käänsin rintamasuunnan koiraa vasten ja siten yritin jarruttaa hypyn kaaren lyhyeksi. Yarra teki muuten vasta 3.yrittämällä hyvän (niukan) kaaren. Putkesta jatkettiin A:lle ja hypyn kautta puomille. Tehtiin muitakin kuvioita, joissa oli runsaasti kontakteja. Kepeille tuli muutama avokulmaan lähetys, en auttanut paljon, olin vedättämässä. Yarra ei tässä erehtynyt. Kun saatiin kontakteista tarpeeksemme (onko se mahdollista...), Yarra pois radalta ja pohtimaan asioitaJ.

Yello tuli vielä toisen kerran baanalle. Aloitettiin keinulta, missä keinun annettiin taas hivenen voimakkaammin kaatua. Ei epäröintejä. Taidan ensi kerralla (jos muistan) testata keinua ilman hihnaa. Tästä jatkettiin kepeille. Tehtiin 2:n hypyn kautta vaikeaa suljettua kulmaa, ja 1:n hypyn kautta avokulmaa. En auttanut paljon sisäänsyötöissä + vedätin aika paljon. Tänään ei virheitä tullut! Vielä A:llekin tehtiin jokusia toistoja, jotka kaikki onnistuivat. Yellon kanssa testasin myös tuota samaa jarrutuskuviota, kun Yarralla. Eli sitä päin kääntymistä ja kaaren lyhentämistä siten. Tämä meni Yellolta ihan pro-meiningillä! Mitään ihmeellistä rataa tai vastaavaa ei tänään kuulunut ohjelmaan. Pientä sieltä ja täältä.