Päästiin tänään vierailemaan Yellon kanssa agitreeniryhmässä. Tehtävänä oli 2 eri ratapätkää, jotka lopuksi (koska aikaa jäi) yhdistettiin sitten vielä kokonaiseksi. Eli kukin koirakko pääsi radalle 3 kertaa. Ja koko rata oli meille hurjat 22 estettä! Yleishuomiona mainittakoon, että rata oli aika tiivis eli osittain pienillä esteväleillä, mutta kuitenkin se oli mentävissä ja ohjattavissa. Osin ei pystynyt liikkumaan paljon (siis ohjaaja). Radan taso oli myös meille huikean vaativa, mutta on tähän heti mainittava, että olen ylpeä tuosta "pikku"-ukosta, se esitti aika kivaa osaamista. Tai sitten esitti osaavansa, kuka tietääPusu?

Ekalla suoritusvuorolla takerruttiin 2:een eri kohtaan. Alun hyppy-putki kiemuroiden jälkeen oli erittäin tiukka kepeille vienti (mä ahdistun aina heti, jos ei pysty jättämään / lähettämään Yelloa yksin tekemään sitä sisäänsyöttöä... ei ole siis näitä treenattu aikoihin..). Heitin kädellä jonkin ihme koukeron ja lähdin puhaltamaan koiran perään - ihmekös tuolla ohjauksella, ei Yello ymmärtänyt mitä ilmansuuntaa tarkoitettiin. Oho! Tämä korjattiin aivan yksinkertaisella huomiolla; kun koira on putkessa, ehdin kyllä asettautua sellaiseen kohtaan / rintamasuuntaan kohden keppejä, että koiralle asia selviää ja se suikahtaa kepeille. Ja näin tapahtui. Sitten keppien jälkeen oli tiukat hypyt, jossa ekalle yritin ensin kierrätystä lyhyemmän suunnan mukaan. Mutta koska Yellolle ei ole (vielä) oikein kunnolla opetettu tällaisia tiukkoja käännöksiä, teimme tämän sitten toiseen suuntaan kääntämällä. Tämähän (poispäinkääntö) on meille myös vielä keskeneräisessä vaiheessa, mutta aika kivasti se tänään pelitti tuossa. Hyvä Jellona!

Toka pätkä oli aika mainio, siinä pääsi lähettämään koiran kaukaa putkeen itsenäisesti ja samalla itse pääsi ottamaan etumatkaa hyppykuvioon. Tai siis tarkoitus oli tämä... mä jäin ilmeisesti ihailemaan Yellon kiitämistä ja unohdin edetä, jolloin koira hyppäsi lähes kirjaimellisesti syliin u-käännöksessä. Uups! Tämä kohta uusiksi (useita kertoja) ja siitä jatkotilanteen tiukat käännökset 2:lla hypyllä. Siinä ite olin melkein paikoillani, koira luki hartialinjasta seuraavan suunnan ja teki siis sen varsinaisen työn.

Lopuksi tehtiin kokonaisena. Muuten virheetön suoritus, vain yksi hylky. Eli epäonnistuin pujottelun jälkeisessä poispäinkäännössä hypyllä ja koira jäi epävarmaksi kumpaa kautta hyppy kierretään, joten ehti hypätä hypyn myös väärinpäin. En sitten ehtinyt lennosta muuttaa ratasuunnitelmaa! Lopussa tuli pientä unohdusta ennen niitä hyppykiemuroita (piti se oma liike pitää tasaisena, eikä mitään töksähdyksiä, ettei tule rimaa) ja siinä pelastellessa tilannetta este kerrallaan alkoi jo kovasti naurattaa. Hyvin tästäkin huolimatta Yello siellä radalla eteni ja selvittiin puhtaasti näistä kurveista. Hyvät KONTAKTIT (A ja keinu radalla)! Oli todella vaativaa yrittää pitää ajatukset kasassa näinkin pitkällä ja haastavalla radalla. Arvasinkin, että jossakin kohtaa ajatukset varmasti katkeavat:).

Treenaukseen muistutuksia; tiukat lyhyet käännökset siivekkeen ympäri. Riman päällä kääntymis-harjoituksia jatketaan edelleen. Rimaa voi myös laskea, kun lisätään vaikeustasoa. Tätä olen vähän varonut, kun Yello ei oikein "kunnioita" matalia hyppyjä. Ehkä nyt tilanne on jo muuttunut, kun sillä on kokemusta himpun enemmän. Rauhallisuutta ja rutiinia hyppykieputuksiin.

Oli tosi kiva päästä treeneihin, missä sai hyviä neuvoja ja haastellisuutta. Mun silmät vähän avautui taas tuon koiran suhteen; se taitaa kuitenkin osata jo kaikenlaista. Eli ainakin JOTAKIN mä olen sille osannut opettaa.