Aamusella lähdettiin Hämeenkyröä kohden pitkästä aikaa liitelemään. Edellisistä treeneistä on 1½ viikkoa ja se aika tuntuu pitkältä! Jouduin treenaamaan ekassa vuorossa yksin muiden ollessa estyneitä. Olin kuitenkin päättänyt treenata kunnon rataa, joten aimo osa ajasta menikin esteiden ruodaamiseen. Mutta saatiinpahan aikaan aikamoiset harjoituksetCool. Ensin mun piti testata nuo radat (jotka perään jatkanut ryhmä teki) vain Yarralla, mutta päätinkin tehdä ne myös Yellon kanssa. Vain viimeisimpään oli pakko tehdä helpotukset, kun ei se meinannut sujua Yarrankaan kanssa. Mutta nuo pari muuta, kylläpä Yello meni hienosti, ei voi muuta sanoa. Oli se niin pätevä (pieni) poika.

(Piirroksen vasemmassa laidassa olevia sinisiä esteitä A ja putki en kantanut kenturalle, niitä otettiin vasta, kun porukalla kannoimme ne).

Yello aloitti treenauksen punaisilla ratanumeroilla 1-7. Ennen koko pätkää tehtiin pari puomia. Radallakin puomi meni ok, vain 1 mystinen loikka (koiralla taisi mennä jalat sekaisin) ennen lupaa pois kontaktilta. Mutta itse rata meni suorastaan makeasti. Ei ole Yello poika turhaan pujottelua treenannut ja taas treenannut. Tuo suljettukulma oli ihan helppoa sille!

Yello jatkoi vielä toisen pätkän, nyt se, joka on numeroitu vihreillä ympyröidyillä numeroilla. Ja kyllä vain, hyvät naiset ja herrat, nollalla tehtiin!! Ekalla kierroksella taisi tulla vitonen (rima nro 7), mutta toka puhtaasti. Edes hypyn 10 jälkeinen putki ei aiheuttanut ongelmia. Että mä olen pikkupojasta ylpeä. Siinä oli valssausta, peruutusta, vippausta, leikkausta jne jne. Niin ja muuten koiran pujotellessa (lähetys puomin päästä itsenäisesti sisäänsyöttöön) tulin esteen nro 7 sisäpuolelta. Eli koiran ja mun väliin jäi hyppy. Ja koira sen kun pujotteli!

Sitten vaihdettiin Yarra radalle. Yarra teki kaikki 3 pätkää putkeen. Aloitti samoilla pätkillä kuin mitä Yello oli tehnyt. Myös Yarra oli mainiossa vireessä ja teki puhtaita ratoja. Samanlainen itsenäinen pujottelu (este jäi väliimme) kuin hetkeä aiemmin Yello oli esittänyt. Yarra kääntyi kuin unelma putkeenlähetykset ja nuo ahtaat hyppykuviot. Putken (11) ohitus varmasti kokemuksella. Sitten päästiin tuohon ongelmalliseen pätkään ( harmaat ympyröidyt numerot). Putkesta 5 tulo hypylle nro 6 oli sitten konstikas. Aina olin myöhässä ohjauksessa esteelle nro 7, vaikka kokeilin vaikka mitä variaatioita. Vähän väkisin vääntämisesksi se meni. Mutta kaikki väännöt toki ihan kelvollisia. Paitsi ne, jossa koira hyppäsi hypyn nro 6 väärinpäin... Pujottelun suljettuun kulmaan leikkaus, siinä ei mitään ongelmaa, pujottelun päähän persjättö ja puomille päätös.

Yello jatkoi tästä oman helpotetun versionsa harmaanumeroisesta pätkästä. Hyppy nro 4 mentiin toisinpäin ja putken (nro 5) jälkeen hyppy 6 toisinpäin ja siitä suoraan u-käännöksellä 9-10. Ja siis sama kulma kepeille ja leikkaus (puomille ei jatkettu). Yello meni sairaan hienosti. Kyllä tuli hyvä mieli tästä treenistä. Sitten olikin jo muut saapuneet ja nostimme A:n ja putken paikoilleen. Yello otti muutaman toiston A:ta putken tai pujottelun kautta. A meni paremmin kuin puomi. Siinä se on mielestäni mieltänyt alastulon kriteerin varmemmin kuin puomilla.

Toisten harjoitusten lomassa otin vielä Yarralla rataantutustumisen aikana tuota pujottelu - puomi - putki - A -kuviota. Hienosti pelitti.