Yarra starttasi tänään 2 agilityrataa Tampereella. Aivan uskomattomia suorituksia... ohjaaja oli aivan sekaisin väsymyksestä, mutta ei onnistunut aiheuttamaan törttöilyllään yhtään hylkäystä.

Ekalla radalla "hukkasin" esteen nro 3 (hyppy), ja olinkin koiran tiellä (vähän tanskalaistyyppisesti 4 ekaa hyppyä) aiheuttaen kiellon. Olin jotenkin tarpeeksi sekaisin, joten luulin koiran hypänneen väärinpäin tai tehneen jonkin hylkäävän virheen. Jatkettiin kuitenkin. Puomin ylösmeno oli luokattoman huono, ilmeisesti vain yksi tassu osui aivan kontaktin alareunaan tai ei edes sekään. Ei varmaa tietoa, paitsi, että ei annettu virhettä. Puomin jälkeen oli parit hypyt ilkeästi putken vieressä ja onnistuinkin putken suuta varoessani sössimään koiran päin rimaa (siitä toka annettu virhe). Alastulokontakti oli varmaan paras ikinä A-esteellä (oli muuten puomillakin hieno). Siitä lähetys renkaalle ja pujotteluun avokulmaan koiran itsenäinen lähetys. Makeasti onnistui! EN varmaan virheettömän alkuradan jälkeen olisi lähtenyt tekemään, mutta tämä antoi kivasti itseluottamusta. Tätä on treenattu, joten miksi en tekisi myös kisassa?!? Tuo on ollut mulle vaikeaa, mutta ehkä alan pikku hiljaa luottamaan. Lopussa ei virheitä enempää, keinu ja parit hiukka vinohypyt.

Tokalla radalla tapahtui sitten aika uskomattomia. Ohjaaja nimittäin unohti radan:). Tai tarkemmin sanottuna pujottelun jälkeen haeskelin muuria (se oli ollut ekalla radalla pujottelun jälkeinen este, olin siis väärällä radalla:). Vain uskomaton tuuri pelasti tilanteen. Tässä mentiin pujottelun jälkeen tosi kuolleessa kulmassa olleelle hypylle, joka suoritettiin oikealta vasemmalle. En tiedä kuka/mikä sen koiran sinne hypylle ohjasi, mutta meni aivan oikein (olisko toi oppinut numerot?). Vielä jatkotilanteessa olin hämmentynyt (koira oli jo putkessa) ja meinasin unohtaa vastaanottovalssata muurille. Kökkö vienti tästä nukahduksesta johtuen keinulle, olin siis tietysti myöhässä. Mutta sitten pääsin taas rytmiin. Enkä hetkeäkään liian aikaisin, koska enää viimeiset 3 hyppyä. *Uskomaton tulos tuolla suorituksella. Koiralle 10 pistettä ja papukaijamerkki, KOIRA teki nollan sijoittuen vieläpä toiseksi. En se minä ainakaan ollut! Voitto hävittiin u-käännöksessä (jonka takana putki), kun kääntelin koiraa huonosti (tai oikeastaan ennakoin seuraavaa käännöstä) ja luuli sittenkin saavansa luvan mennä putkeen. Ylimääräinen kiekaisu, jolla koira saatiin pois putken vierestä, mutta aikaahan siinä paloi.

Eli nyt onkin sitten ne karsintanollatkin kasassa. Tästä on nyt hyvä jäädä kisatauolle, seuraavat Yarran startit lienevät ensi vuonna. Minä starttaan seuraavaksi jo huomenna Trullin kera.