Agia Yarran ja Trullin kera.

Ekalla radalla oli alussa heti este nro 2 takaakierto (hyppy), jossa kokeiltiin paria eri ohjausvaihtoehtoa. Tuumittiin, että  mikä tapa olisi paras jatkon kannalta. Jatko nimittäin oli suora putki, josta piti syöksyä eteenpäin hypylle aika kauas. Yarran kanssa oli vaikeuksia ehtiä ja niin Yarra kääntyikin ja tuli pois hypyltä. "Heitin" sen uudestaan hypylle ja jatkoin matkaa puolihuolimattomasti (jäi harmittamaan, kun tuo irtoaminen on niin ongelmallista. Pitäisikö treenata sitä enemmän??) ja aiheutin vielä virheen pujotteluunsyöttöön. Loppurata helppoa taas muuten paitsi, että loppusuoralla olisi taas pitänyt irrota. JA ei se onnistunut, vaan koira syöksyi putkeen, kun piti sinne maalihypylle. Mietittiin, että tekisin leikkauksen tokavikalle hypylle, jos se liike saisi koiran unohtamaan sen putken siinä hyppyjen oikealla puolella. Ja näin tehtynä koira menikin tosi sujuvasti, vaikka ensin epäilinkin. Kun ne leikkaukset ei ole oikein olleet meillä kovin käytössä. Pitäisi niitäkin vielä enemmän treenata... kamalasti oli treenattavaa, kun vaan olis päiviä viikossa ja tunteja vuorokaudessa:).

Toka rata oli alussa helppoa kääntöä + valssailua. Loppupätkä oli sitten sitäkin mielenkiintoisempi. Puomilta käännyttii jyrkästi muurille, josta hypylle ja taas toiseen suuntaan suoraan putkeen syöttö. Siitä hirmu kiire takaakiertohypylle + maalihypylle. Ajattelin sitten kokeilla siinä putkeen viennissä sitä, että otan koiran vastaan hypyllä ja käännän sen siitä vaan vartalotyönnöllä sinne putkeen ja juoksen itse hypyn toista puolta (eli en mennyt ollenkaan putken ja hypyn väliin). Suht sujuvasti Yarra putkeen menikin, mutta kiire mulle kuitenkin tuli jatkossa. Yritin näitä hienoja uusia oppeja nyt hyödyntää ja otin koiran putkesta vastaan ja valmistauduin sylkkäriin ja siitä sitten vielä hirmu tsempillä maaliin. Koira oli kyllä kuulolla ja sylkkärikin onnistui... mutta mutta se huono ehtiminen aiheutti vain vähän kökköä ohjaamista. Taisi yksi toisto olla aika sujuva sentään:)-.

Trulli otti vain ekan radan, kun sillä on ollut vähän ongelmia joko takatassussa tai sitten ehkä selässä. Eli käynti on välillä vähän epäpuhdasta:(. Ihan hyvin se vähä meni, mitä otettiin. Pohdittiin myös Trullille parasta mahdollista takaakierto-tapaa siihen alkuun. Ja koetettiinkin eri tapoja. JA välillä onnistuttiinkin. Suoralta putkelta ehdin Trullin kanssa paremmin sinne kaukana olleelle hypylle, siinä ei ollut ongelmia. Pujottelussa mokasin ensinTrullinkin kanssa, taisin viedä vähän kuten Yarraa. Eli lopullinen varmistus puuttui. Kontakteilla Trulli kuunteli hienosti + lopun 2 hypyn maalisuorakin onnistui ekan virityksen jälkeen. Siinä lähdin leikkaamaan liian aikaisin, josta koira meni epävarmaksi ja ohitti hypyn. Maltappas odottaa, että koira hyppää!!