Tänään Yello treenasi paljon asioita - jälleen. Yarrakin otti vähän agilityä, mutta muuten muut koirat passasivat tämänpäiväiset treenit.

Ensin agilityä, aiheena kontaktit. Radalla oli keinu ja puomi, A:ta tehtiin yksittäisenä radan sivussa. Sen verran vesilammikoita Mutalassa, että rata tehtiin sinne vähän kauemmas kopeista, kun lähempänä oli liian märkää... Ei tälläkään kontaktikerralla mitään erikoisen vaikeaa kuviota, ihan vain otettiin vauhtia ennen kontaktia ratapätkistä. Ihan hyvin kuviot ja kontaktit sujuivat. Tosin mun alkaa olla aika turha olettaa (varsinkaan puomin) ylösmenoissa enää mitään odottamista. Tämä vaihe oli tarkoitus saavuttaa vasta 3-luokassa, mutta ei kai se hankalampi juttu nytkään ole. Pääasia, että se tieto kuinka kontaktille saavutaan olisi tarpeeksi syvällä Yellon muistissa. Katsellaan. Puomin alasmenossa oli pienen pientä hidastelua, jos en ollut itse agrella liikkeellä. Mutta kaikki alastulot kuitenkin varmoja.

Yarrakin teki pienen pienen hetken. Voi että se kääntyy niin ihanan helposti ja notkeasti. Kontaktitkin ok, mutta selvästi niiltä oli kiire jatkamaan matkaa. Eipä tässä Yarra ole päässyt pahemmin treenailemaan. Nyt kesäkaudella olisi tarkoitus vähän treenata silloin tällöin.

Sitten hakutreenit, jossa Yellolle 5 maalimiestä. Treenissä käytettiin mielikuvia. Eka maalimies meni valmiiksi alueelle noin 20 metriin ja eteni loppuun (noin 40 metriä) koiran nähden. Lähetys ja haukut. Haukkujen päätyttyä menin maalimiehelle ja kytkin koiran. Koiran seuratessa maalimies eteni aluetta noin 40 metriä ja meni uuteen piiloon. Toka maalimies toisti tämän saman. Sitten seuraava lähetys 3. ukolle, joka oli siis sama kuin eka. Tuoreimpana mielikuvana mielessä se ukko nro (2/)4. Vähän jännitin, että mihin suuntaan Yello lähtee ja taisin olla vähän sekava ennen lähetystä. Mutta hienosti Yello lähti ja eteni. Vähän pisto oli sellainen banaani, että tuli pienoinen takatyöskentely. Mutta tämä oli ihan hyvä jo tämäkin. Ei ainakaan lähtenyt mitään jälkeä hakemaan, kun lähti eteenpäin. Eikä lähtenyt sille viimeiselle mielikuvalleen eli alueen toiselle puolelle. Taitaa se Yellokin jotakin osata ja tajuta. Sitten lähetys 4. ukolle. Lähetin ihan kohdalta ja Yello juoksi aivan luotisuoraan maalimiehelle (hieno tunne katsoa koiraansa, joka on taitava). Ilmaisukin oli aika ponteva. Hyvä Yello! Viimeinen eli 5. maalimies oli puolipako ja palkka tuli jo muutamasta haukusta.

Hakutreenien päätteeksi otettiin yksi helppo esine, hanska. Yello katseli, kun esine vietiin kaistaleelle. Lähetys, eteneminen, löytö ja tuonti perille asti! Vähän autoin perääntymällä, mutta hyvin toi. Ei olla oikein ehditty treenata sitä luovutusta, mutta eiköhän tässä lähipäivinä taas ehditä.

Illalla vielä pieni pätkä seuraamistreeniä. En ottanut muuta, koska mulla ei ollut mukana kuin lelu (ei nameja). Nyt ei oltu kotipihassa vaan Nokian hallissa. Pienen estemaalausurakan päätteeksi otin hallissa muutaman minuutin seuraamista. Liitin nyt seuraamiseen käännöksiä. Askeleitakin tehtiin. Yhden erityisen upeasti sujuneen täyskäännös-oikealle jälkeen jo lopetimmekin. Johan sitä tätä taas olikin, yhdelle päivälle. Koirakin on  ollut aikamoisen poikki koko loppuillan.