Tiistai-illan vapaavalintaisissa treeneissä keskityimme viime sunnuntain pulmatilanteiden treenaamiseen. Yellolla ne olivat takaakierrot ja Yarralla kontaktiesteen jälkeiset tilanteet.

Yello teki 2 suoritusvuoroa, Yarra tyytyi taas yhteen. Yellon kanssa tehtiin ensin takaakiertoja, 2 erilaista versiota, 2 hyppyä. Sitten lisäsin harjoitukseen kääntymisen. Eli takaakierron jälkeen mentiin vielä takaisin aloitushypylle ja siihen voimakkaat jarrutukset kääntymisen merkiksi. Joo, kyllä se välillä kääntyikin:). Sitten kun saatiin kääntyminen hallintaan, annoinkin sille luvan mennä vielä seuraavalle esteelle, eli pujotteluun. Pujottelun päähän testasimme vielä persjättöä. Hyvinhän se meni.

Yarra teki muutaman pätkän. Kontaktiesteistä radalla oli puomi, johon molempiin päihin oli viritettynä jonkinlaisia pulmatilanteita. Toisessa päässä matka jatkui vasemmalle sivuun takaakiertoon ja toisessa päässä oli putken väärä suu toooosi lähellä alastuloa, luonnollisestikin mentiin siihen päähän putkea, mikä oli kuolleessa kulmassa kauempana. Ensin tehtiin takaakiertoa, siinä ei sinänsä ollut ongelmia, mutta siitä piti jatkaa toinenkin hyppy takaakiertona. Se oli pulmallinen, enkä saanut siihen kunnollista suoritusta ollenkaan, vain kanki-sellaisen. Yarra ei tänään oikein kulkenut ihan kympillä, joten en lähtenyt hiomaan. Putkenohituksessa ei ongelmia. Pujotteluun tehtiin myös muutamia versioita: takaaleikkaus, vedätys-valssaus, koira itsenäisesti loppuun ja itse takavasemmalle sekä avokulmaa. Ei ongelmia.

Yello jatkoi vielä tovin omaa urakkaansa. Pujottelun avokulma oli vähän vaikea tänään. Ajattelin, että en olisi auttanut koiraa yhtään, mutta pakkohan se oli. Myös muutama rima tipahti. Ah ja voi. Jaakotuksessa ja tiukassa valssikäännöksessä. Mutta niistäkin sitten selvisimme toistojen kautta. Ja rimat taisivat olla muuten 55cm. Kokeilin myös Yellolle sitä itsenäistä pujottelua, itse jättäytyen taakse. Sitä varmaan tarttisi tehdä avustajan kanssa tai sitten makupalapurkin. Varmaan pitäisi jokin treenikerta uhrata tekniikkahypyillekin. Etteivät ne unohtuisi.