Viime treeneistä onkin vierähtänyt jo viikko. Harvinainen juttuJ . Ja koirista onkin tässä viikon aikana huomannut, että ovat olleet aktiviteettia paitsi… Mutta tänään pääsivät itse asiaan, vihdoin.

Oli taas Yellon vuoro aloittaa. Ensin tehtiin keinua, ilman hihnaa ja ilman apua. Meni vähän niin ja näin, rohkeus vielä puuttuu, mutta toivottavasti kokemus toisi sitä. Eiköhän siitä voi olla kutakuinkin varma. Tästä jatkettiin pieni ratapätkä. Hypyn kautta lähetys putkeen (itse lähdin "karkuun"), putkesta pituuden ja hypyn kautta helppo avokulma kepeille. Siihen vedätystä ja palkkaus keppien päähän (putki oli seuraavana näkyvissä, ei pahasti tyrsyllään, mutta siinä kuitenkin). Hyvin kesti tässä, eikä ohitellut. Toistettiin pari kertaa hyvin onnistuen. Vielä ennen taukoa 2 hyppyä ja pujottelu. Hypyt olivat, eivät ihan vierekkäin, mutta u-käännöksenä tehtiin. Toka hyppy oli vähän kuolleessa kulmassa, siitäköhän johtui 1 vai 2 riman alitusta??

Toisellakin suoritusvuorollamme aloitimme keinusta. Edellisten toistojen toisintoa. Sitten pikainen pituus-harjoitus. Koira lähti saman hypyn ja putken kautta pituudelle kuin edelliselläkin kierroksella. Putken aikana vaihdoin ohjauspuolen, hyvin ehti pituudelle, kun Yellon pystyi lähettämään vastakädellä putkeen. Välillä musta tuntuu, että en ehdi / en tule ehtimään mihinkään tuon koiran kanssa. Tästä asiasta on nyt jo toisenkinlaista näyttöä- Yello irtoaa ja suorittaa esteitä itsenäisesti, nämä etumatkat on opittava käyttämään hyödykseen. Vielä on niin paljon opittavaa ja opetettavaa. Tästä jatkettiin 3:n hypyn harjoitukseen, johon tein 2 erilaista versiota. Ensin koira vastaanottona ekan hypyn takaa, toiselle lähetys, veto välistä ja sylkkärillä kolmas. Tämä sujui aika hienosti, toka versio sitten osoittautuikin vaikeammaksi. Muut hypyt mentiin samalla lailla, keskimmäinen tehtiin eri päin. Eli takaakiertona. Siinä olikin tänään ihmettelemistä. Meni taakse ja ohi... tiputti riman... hosui.. Kun muutin omaa ohjaustani edestäpäin ennakoivaksi, sitten saatiin onnistumaan. Vähän täytyy saatella, kun ei toinen vielä osaa.. Lopuksi tehtiin vielä pätkä, jossa mentiin pujottelu 2:een kertaan. Hypyn kautta suljettu kulma + vedätystä (tähän tuli kerran ohitus pujottelun lopussa, toista kertaa Yello ei sitten erehtynyt). Pujottelusta 2 hyppyä (u-käännös) ja takaisini pujotteluun. Ja jälleen vedätystä ja menosuunta oli kohden putkea. Hyvinhän tuo kulki. Ensi kerralla taidamme treenata (ainakin) hypyn takaakiertoa. Helpotettuna. Ja se kosketusalustamateriaali puomin ylösmenoa varten on löytynyt. Nyt vain tarttis mattoveistä... kyllä tää tästä vielä joku päivä on treenauksessa asti!

Yarran treeneissä tehtiin lyhyitä pikkupätkiä, kaikkiaan 3 erilaista ehdittiin, tai oikeastaan 4, kun keskimmäisessä oli 2 eri versiota. Ensimmäinen pätkä oli paras! Muihin jäi sitten toivomisen varaa. Ekassa tehtiin irtoamista. Lähtö putki - hyppy -putki -pituus -lähetys hypylle, sylkkäri, kääntö vasemmalle - lähetys hypylle ja putkelle (koiran ja ohjaajan väliin jäi se pituus) - putken jälkeen hyppy takaakiertona ja lopetus putkelle. Tämä meni heti hienosti, toistokerralla hiottiin hieman sylkkäriä ja takaakiertoa. Toka ja kolmas pätkä olivat A-esteen jälkeistä elämää.  Ensin hyppy - A - takaakiertohyppy, putki. Äsh, tässä aloin olettaa siinä takaakierrossa tai muuten vain olin surkee. Plääh, koira sinkoili vieressä olevalle pituudelle, tiputti riman kun olin tiellä, ei mahtunut hyppäämään. Saatiin sentään oikeanlainenkin suoritus puristettua. Toinen versio sen sijaan meni kivasti. Siinä A:n jälkeen mentiin hypylle viistosti vasemmalle (se äsköinen takaakiertohyppy oli siinä myös näkösällä) ja putkeen eisiihenloogiseenpäähän. Eli oikeanpuoleiseen suuaukkoon. Siksak. Tässä tein A:n alastuloon valssin ja pienen vekin ennen hyppyä. Bueno. Toisessa versiossa en valssannutkaan, vaan jäin leikkaamaan hypylle ennen putkea. Ja viimeisessä vaihtoehdossa olin vallan A:n toisella puolella ja työnsin Yarran oikealle hypylle. Näissä ei moittimista.

Vika pätkä oli haastava. Tai se oli sellainen, kun siitä teki "väkisin" haastavan. Hyppy - hyppy - sylkkäri, hyppy - pujottelu ja putkeen taas kauempaan päähän. Eihän tuossa mitään ihmeellistä ole, mutta kun tähän lisätään se, että pujottelun vieressä oli A ja ohjaaja oli koko ajan kaikkien esteiden ulkopuolella. Eli en missään vaiheessa mennyt esteiden väliin. No, kuten arvata saattaa, tällainen tunari onnistui tunaroimaan. Se kolmas hyppy ja sille vientikulma ratkaisi koko setin. Kun yritin liian pientä kaarrosta 3.hypylle, Yarran suunta oli liiaksi kohden A-ta (ei se sinne mennyt, kun kielsin, mutta menossa oli..). Kun ohjeistuksen jälkeen menin itse aktiivisemmin (pidemmälle) tekemään kaarrosta ja tehden sen suurempana, kepeille meno onnistui. Putkeen meni kerran väärästä aukosta, mutta saatiinpa me ihan puhdaskin suoritus aikaiseksi. Ja seuraavassa vapaaharkassa Yarra treenaa ainakin kontaktin jälkeisiä pulmatilanteita. Josko sillä kertaa kuitenkin puomilla?!?