Tänään oli vuorossa vapaaharjoittelua Länsi-Teiskossa. En ollut oikein miettinyt treenejä, ja päädyimmekin siten tekemään kaikkea sekalaista. Yello aloitti oman urakkansa pienellä kuviolla, joka päättyi A-esteeseen. Alussa oli hyppyjä 3 kpl, joista 2 mentiin suoraan ja 3:lle tyrkkäsin koiran takaa (eli hypyt olivat vierekkäin ja molemmat mentiin samaan suuntaan. Näiden jälkeen koiran lähetys putkeen ja A:lle siitä. Teimme vielä pujotteluun muutamia toistoja. Avokulman kanssa oli ongelmia, yritin liian vaikeaa, tietysti. Tarkoitus oli antaa koiran hakea itse, eikä pitänyt sitä juurikaan auttaa. Kun se ei onnistunut, oli sitten autettavaJ . Vähän oli takkuista menoa tällä ekalla kierroksella. Tuon pujottelun lisäksi tuli muutama rima alas. Ekaa kertaa tuossa maneesissa, kun oli rimat 60 cm. Pohja varmasti vaikutti ja ylipäätään myös se, että ei niitä 60 cm ole vielä kovin paljon otettu. Mutta musta myös Yellon hyppytekniikka oli huonoa, täytyisi varmaan ottaa taas muistutuksena niitä tekniikkahyppyjäkin!

Yarra teki omalla vuorollaan muutamia pikku kuvioita, joissa oli mm. hypyn takaakiertoa, itsenäistä pujottelun hakemista niin suljettuun kuin avokulmaankin ja paljon toistoja A:lle. Puomia kävimme hitusen lainaamassa naapurikentän puolella. Myös Yarra otti tuon saman alkukuvion, kuin Yellokin, mutta ohjasin sitä hivenen eri tavalla. Se kun suorittaa (tietysti) esteet Yelloa varmemmin, niin esim. hypyn taakse sen voi vain lähetellä kauempaa ja vähemmillä avuilla.

Yellon toinen suoritusvuoro meni onneksi paljon paremmin! Pujottelut alkoivat mennä varmemmin ja nopeammin. Hypyillä treenattiin u-käännöstä (nyt rimat oli laskettu 55 cm, ei enää tiputuksia), käännöstä ja tehtiin rengasta. A:llekin vielä aimo tukku toistoja. Ja osa vauhdista. Nyt yritin keskittyä siihen naksun naksauttamiseen JUURI silloin, kun kuono on alhaalla. Tätä jatketaan. Ja pitää vielä mainitsemani, että Yellon kanssahan ei ihan hirmusti ole treenattu häiriön alaisena. Ihan hyvin se teki mun kanssa, ei suuria vaikeuksia. Vain yhdellä pätkällä (kun tehtiin A-estettä kohden viereistä kenttäpuoliskoa) oli "parina" toisella puolella äänekäs ohjaaja, siihen Yello selvästi reagoi. Se oli kontaktilla 2on-2off-asennossa, mutta katse oli viereisellä kentällä. Mutta noin yleensä ottaen mallikelposesti mentiin ja toteltiinkin:).