Helteisessä säässä kisattiin Tampereen agiliitelyt tänään. Meno oli tahmeaa ja kaukana tasosta, jolla syksyllä oltiin. Harjoiteltavaa riittää ja riittää.

Yarra starttasi 2 agilityrataa ja Trulli 1:n agilityradan. Tarkoitus oli hakea tuntumaa ja tehdä vähän varmistellen, erityisesti kontaktit. No, tavoite oli olemassa, mutta toteutus sitten niin ja näin.

Yarran ekalla radalla tapahtui alussa ihmeellinen työtapaturma:(. Jätin koiran lähtöön aivan normaaliin tapaan, mutta jostakin kumman syystä askelet ekalle hypylle eivät osuneet ja koira suorastaan törmäsi ekaan rimaan tiputtaen sen luonnollisestikin. Aivan omituista. Silminnäkijätkin olivat sitä mieltä, että ei ollut kyse ohjausvirheestä (esim. nytkähdys eteenpäin ratkaisevalla hetkellä tms.) vaan koira yksinkertaisesti näytti yllättyvän ekan riman olemassaolosta. No, onneksi en jättänyt ohjaamista siihen, vaikka kympillä harmittikin! Alun hyppykieputusten (4 hyppyä) jälkeen puomille. Puomilla ylösmeno oli ihan ok, mutta vähän pois kontrollista, alastulo aika hallittu. Alastuloon vielä valssi, koska jatko sitä "vaati", 2 hyppyä, josta mutkaputkeen kaukaisempaan päähän. Sieltä hyppy ja takaisin samaan putkeen (nyt eri pää). Sieltä hypyn kautta A-esteelle, jossa käskyttelin mielestäni rauhallisesti ja normaaliin treenityyliin. Yarra kuitenkin päätti loikata keskeltä kontaktia, eli taas siis osui, mutta pois kontrollista. Siitä jatkettiin sitten radan onnistuneimpaan pätkään; u-käännös, keinu (tästä tuli aika vauhdikas ja koira mielestäni lähti aavistuksen ennen lähtölupaa keinulta), hypyn kautta taas siihen samaan mutkaputkeen, kaukaisempi pää (toinen pää hiukka tyrkyllä, mutta sitä ei vilkaistukaan). Putkesta kepit (koira oikealla puolella, vedätystä ja valssi päähän), jotka menivätkin mielestäni tosi vauhdikkaasti ja vielä 3 hyppyä loppuun. Harmittamaan jäi siis se ainoa virhe eli rima alas siitä 5 ja vielä puomin ylösmeno ja A:n alastulo, jotka olivat pois kontrollista. Sekä keinulla pientä ennakointia, mutta se saattoi johtua korkeasta keinusta.

Toisella radalla oli sitten tahmea alku, eli vauhti oli jossakin kateissa ekat 4 hyppyä (2 suorahkoon, valssilla 3. ja siitä kääntö neljännelle). Yhteistyö oli jotenkin sekavaa.. ja sitten olikin jo vuorossa A. Jossa toistui ekan radan ilmiö; otti kontaktin hyvin, mutta ei siten kun on opetettu! Ohjaajalta meni tästä pasmat sekaisin ja jäinkin siinä vähän seisoville jaloille. Eli tuo seisoskelu kostautui hetken kuluttua, kun olin pahasti koiran edessä. A:lta lähetys putkelle ja sen aikana valssaus u-käännöshyppyjä varten toiselle ohjauspuolelle. Kun koira tulee putkesta, olen vielä valssailemassa, eli koira joutuu vähän väistelemään ohjaajaa... Mutta en onneksi pyllistele ihan kiellon arvoisesti, vaan "puhtaasti" jatketaan. Matka jatkuu muurille, ja siitä niukassa linjassa hyppy, jossa vähän taiteilua, koira joutuu huonoon lähestymiskulmaan ja taiteilee itsensä yli. Sitten vuorossa keinu, joka onnistuu hyvin. Lähetys putkeen ja siitä puomille, joka sekin toiveiden ja tavoitteiden mukaan. Huh. Puomilta ilkeä 180 asteen käännös pujotteluun, joka poikikin aimo kasan virheitä sisäänsyötössä - ei meille, vaan hienosti sisään oikein ja taas nopea suoritus. Siitä vielä hyppy, mutkaputkeen kaukaisempi pää ja sitten enää loppusuora: pituus, pussi ja 2 hyppyä. Hypyt tosin eivät ole suorassa linjassa vaan pussilta on jyrkkä käännös tokavikalle hypylle. Vähän oli kankea tuo nolla, mutta tältä radalta jäi nyt enää harmittamaan se A. Ne jatkovaikeudet johtuivat tuosta kontaktista. Eli back to basics A:n alastulon suhteen. Ei mitään hätää ole, kyllä se siitä taas.

Trullin rata oli sitten aikamoista häsellystä. Harmi, kun on tuota treeniä ollut viime kuukausina varmaan max 2 krt. Silminnäkijät kommentoivat, että kyllä paistoi kauas, että yhteistyötä ei ole aikoihin treenattu..... Koira oli enemmän kuin innoissaan, päivä olis ollut hyvä vauhdikkaaseen suoritukseen. Mutta mutta, palikat katos jo esteellä nro 2, jossa lähdin kääntämään hivenen liian aikaisin (Yarralle oli tuossa kohtaa tullut pieni ylimääräinen kaari ennen hyppyä nro 3, joten yritin sitten varmaan Trullilla korjata tuota virhettä). Ohjaus vähän tössähti ja koira ajautui ohi seuraavasta hypystä. Jatkettiin sitten vaan matkaa (eli hyl saaliina). Huonoja uutisia: Trulli loikkasi sekä A:n, että puomin alastulokontaktit yli. Hyvät uutiset : hieno keinu ja vau mikä pujottelu! Lopuista räpellyksistä ei sitten kannata mainita mitään (väärään päähän putkea, josta johtuen pituus poikittain, pussin jälkeen käveltiin sitten suurinpiirtein pois). Kun poistivat kontaktiesteet hyppisten tieltä, käytiin treenaamassa huomista silmälläpitäen A-estettä useita toistoja. Toivotaan, että tänään oli se treenirata ja huomenna oikeesti sitten kisataan. Eli huomenna Yarra lepää ja Trulli juoksee 3 rataa.