Ennen tokotreenejä ehdin jopa ajoissa kentälle agiliitämään. Tällä kertaa treenasimme samoja esteitä kuin viimeksi - puomi, A ja hypyt. Hyppyjen rimat pidän edelleen 50:ssä sentissä, ehkä pikkuhiljaa siitä aletaan nostaa. Ekaksi tehtiin koonti-taivutusharjoitusta hypyillä. Tavoitteena oli mahdollisimman lyhyet kaaret hyppyjen jälkeen - olivathan ne rimat nyt alhaalla. Aika hyvin Yello taipui ja pystyin myös jättämään sen tekemään hyppyä ja etenemään itse jo kohden seuraavaa kurvia. Kun olin ajoissa paikalla, ehdin mukavasti kertoa koiralle tiukasta käännöksestä.

Sitten puomin kimppuun, ensin yhden hypyn takaa vähän vauhtia ja valssaten ohjaamalla puomille. Sitten enemmän vauhtia, 3 hyppyä, käännös ja puomille. Sitten siirryttiin A:lle, jossa aloitus ja hyppyjen kautta sisälle ekaksi ottamaani hyppykuvioon. Kuvioon tulikin sopivasti lisää haastetta, kun alla oli muutama muu este.

Välissä Yarrakin teki vähän, taivuteltiin hypyillä ja himmailtiin puomilla ja A:lla. Jokusen kerran meidän ajatukset eivät oikein kohdanneet ja Yarra ohitteli esteitä.. hups.

Tokalla kierroksellaan Yello aloitti puomista. Siinä tuli nyt sitten kertaalleen ylösmenokontaktin "läpijuokseminen", kuten viime treenikerralla. Tarkoitus siis nyt on, että Y ei pysähdy kontaktille, mutta läppäsee nopeasti kontaktia ja mun luvalla (tulee välittömästi) jatkaa matkaa. Eli sitä jo viime vuonna tehtiin, ruokkii tietysti vauhtia ja vimmaa, kun ei enää vaadita totaalipysähtymistä. Mutta kaikki muut puomisuoritukset hienosti, ei jäädä nyt tuijottamaan tuohon yhteen. Myös vähän hyppykuviota tehtiin, ensin persjättöjä, hyvin Y kääntyi. Lopuksi pieni ohjausyritelmä nimeltään saksalainen.... Yritin ensin ihan ihmeellisesti yliohjaamalla Yelloa taakseni eikä se ymmärtänyt ollenkaan, mitä tarkoitettiin. Sitten kun tajusin viedä yksinkertaisemmin ja vaihtaa sen ohjauskäden nopeammin, Yello teki ihan huippuhienosti! Lopetus puomille, joka edelleen sujui. Hyvä juttu.

-----------------------------------------------------------

Sitten alkoivatkin loppukävelyjen jälkeen tokot. Ensin tehtiin paikallaistuminen, jossa Yello oli kuulemma piipannut aika urakalla... no, kiva tietää se sitten jälkikäteen. Enpä tiedä mikä sen nyt sitten aiheutti. Paras veikkaus oli varmaan se, että Yellon ja piilon välissä oli ihmisiä ja koiria. En osaa sanoa, mutta jatkossa toki kiinnitetään asiaan vakavaa huomiota. Ryhmäpaikallamakuussa vähän kääntyi, vaikka piilo oli ihan suoraan. Ei hyvin alkaneet nämä treenit.

Yello teki ekaksi luoksetulon pysäytystä + vierelletuloja. Pysäytyksistä 2 loistavaa, loput (muutama) teputusta. Ehkä se siitä vielä jokin kaunis päivä valaistuu... Vierelletulot hyviä, autettuna, 1 ilman auttamista jo melko hyvä, suora, mutta aavistuksen väliä. Nyt myöhemmin tajusin, että olen opettanut vierelletuloa Yellolle vähän väärin tai siis en kunnolla ihan sitä loppua. Keskityin vain siihen vauhtiin ja ehkä "oletin", että se osaa taivuttaa itsensä siihen loppuasentoon siitä vauhdista. Eli juuri se, mitä sunnuntaina Jessican treenissä otettiin - multa on jäänyt ihan se loppukurvi opettamatta. Parempi näitä on myöhään tajuta kuin ei silloinkaan. Enpä tiedä, onnistuuko tuon korjaaminen, vai jääkö se vierelletulo ikuisiksi ajoiksi ilman apuja väljäksi. Vähän harmittaa jälleen, että olen ilmoittautunut 3:een kokeeseen, vierelletulojahan on avo-luokassa jo 3... Sitten pätkä seuraamista, joka olikin synkän treenin ainoa valopilkku - siinä Yello oli super, myös hitaassa!!

Sitten noutoa. Joka ei oikein sujunut hyvin. Eikä varsinkaan sitten, kun eräs ihminen (jolla ilmeisesti on omat säännöt) ajoi kentälle autolla (meiltä muilta se on kielletty, kuten oikein onkin, jotta kenttä pysyisi paremmassa kunnossa) ja lähes ajoi Yellon päälle! Jouduin hätäpaniikissa kutsumaan koiraa luokse (sillä oli noutokapula suussa). Arggh, ottaa päähän. Olis edes odottanut, että saan tehtyä liikkeen loppuun. Täytyy huomenna treenata noutoa, jos vaikka saadaan jumi purettua.

Surkea lista jatkuu sitten hypyllä, jossa hyppää itsepintaisesti nyt sinne oikealle, olin sitten missä tahansa käskyttämässä. No, pääasia kuitenkin, että hyppäsi nyt myös takaisinpäin, eikä kiertänyt estettä, vaikka ihan sieltä laidasta lähtikin tulemaan.

Sitten vielä kaukot. Piti sekin nyt vielä ottaa ja pilata. Ei noussut yhdessä asennonvaihdossa (ei eka) istumaan! Kuin vasta 3.käskyllä. Otti ilmeisesti häiriötä taustan koirasta. Yello otti tänään mun mielestä normaalia enemmän häiriötä muista koirista (toki on hyvä häiriössä treenata), eikä tuntunut oikein hyvältä. No, ei se omakaan mieliala oikein kohentunut, kun lähes kaikki liikkeet kusi.